Tijdens het uitzoeken van een trouwfotograaf zijn verloofde stellen meestal overdonderd door het grote aanbod geweldige fotografen en hun portfolio’s. Hoe kies je dan een fotograaf? Denk terug aan wat jullie willen. Welke stijl foto’s ligt het meest dichtbij jullie? Zal het een verhalende vorm van fotoreportage – fotojournalisme kunnen zijn? En waarom deze vorm? Herinneringen. Als jullie later de foto’s terugkijken zijn het de herinneringen en de gevoelens aan de dag zelf waar je het liefst aan denkt, niet de instructies van een fotograaf. Foto’s van de kleine details en momenten brengen jullie terug naar de dag wanneer ze ontstonden, omdat ik deze dag op een natuurlijke en ongedwongen manier vastleg zonder al te vele instructies. Jullie gevoelens en jullie woorden komen naar voren - niet die van een fotograaf. Ik zoek constant naar die kleine momenten, details en connecties. Door juist niets te regisseren ontstaat een ruimte voor de echtheid en de schoonheid van elke moment. Ik laat jullie genieten van elkaar, van de familie en vrienden en maak een prachtig verhaal van. 


WAT IS MIJN DOEL.

Mijn doel is om het verhaal van jullie trouwdag te vertellen door middel van mijn foto’s. Op jullie trouwdag beweeg ik me tussen de mensen als een van de gasten. Ik maak een praatje met iedereen en zorg ervoor dat ze zich op hun gemak voelen in de buurt van de camera. Niemand hoeft te poseren. Ik geloof juist in spontaniteit, wanneer mensen zich zelf zijn. Dat zijn de mooiste en puurste beelden.


Mijn aanpak

Is persoonlijk. Ik vind het belangrijk, dat we ons goed voelen en onze samenwerking goed verloopt. We hebben elkaar voor de bruiloft ook minimaal een keer in het echt ontmoet en we hebben regelmatig contact via Whatsapp, e-mail of telefonisch. Jullie kunnen mij gewoon bereiken voor vragen of als er iets gewijzigd wordt in jullie planning.


Paar weken voor de bruiloft plannen we nog een gesprek in om te kijken of alles nog klopt in jullie planning. Als jullie nog een draaiboek hebben ontvang ik deze ook graag. De voorbereiding is dan mijn huiswerk.


HOE ZIET JULLIE DAG ERUIT.

Om dit allemaal vlekkeloos te laten verlopen wil ik bijna alles over jullie speciale dag weten. Ik ben super benieuwd naar de planning vanaf het moment dat jullie wakker worden tot de laatste gast naar huis gaat…of niet natuurlijk ;-). Ik kan mij ook heel goed voorstellen, dat je zo intieme dag niet met zomaar iedereen wil delen. Voor mij is het ook zeer belangrijk, dat wij een klik hebben. Ik ben een van de professionals op jullie bruiloft, maar ik wil ook op zijn minst een kennis van jullie worden. Ik ben immers het grootste gedeelte van de dag bij jullie bruiloft aanwezig. Zullen we gewoon een kennismakingsgesprek inplannen met elkaar?Hoe mag ik jullie verhaal vastleggen?

Book of love

7-8 uur All-in pakket +
- Sneak Preview binnen drie dagen in jullie galerij van de eerste 15-20 foto's
- Reiskosten door heel Nederland
- Luxe trouwalbum op maat gemaakt met 15 spreads keuze uit linnen of kunst leer in luxe bewaardoos

€ 1550

You got me singing

5-6 uur All-in pakket +
- Sneak Preview binnen drie dagen in jullie galerij van de eerste 15-20 foto's
- Reiskosten door heel Nederland
- Luxe trouwalbum op maat gemaakt met 15 spreads keuze uit linnen of kunst leer

€ 1299

Your song

- Kennismakingsgesprek
- 4-5 uur fotografie
- +- 180 geselecteerde en nabewerkte foto's in hoge resolutie
- Luxe online galerij die geschikt is om met familie en vrienden te delen
- Luxe trouwalbum op maat met 15 spreads, keuze uit linnen of kunst leer

€ 900

*Reiskosten voor pakket "Your song" bedraagt € 0,30 p/km vanuit Schagen, indien de trouw locatie zich in straal van 20km rondom Schagen bevindt.

Trouw albums


Heb de mogelijkheid om terug te kijken op jullie prachtige dag! Wat is mooier dan samen op de bank ploffen en even de fysieke album in handen nemen? Straks misschien ook met de volgende generatie jullie dag opnieuw kunnen beleven. Ik help jullie graag met het uitzoeken van jullie perfecte album.

Bij ons kennismakingsgesprek neem ik mijn demo albums en de samples mee, zodat jullie ook kunnen voelen.

Kies je voor een trouwalbum, dan kies je voor een blijvende, tastbare herinnering aan jullie bruiloft. Jullie album wordt gevuld met de mooiste beelden en momenten van jullie grote dag.


Ik werk met een Nederlandse leverancier, waarbij ik weet dat deze kwalitatief werk aflevert. Albums zijn grote deels handgemaakt met het oog voor detail. Om deze album alleen al vasthouden is een feestje op zich.


Upgraden van een album


Het bestellen/upgraden van een tijdloos, luxe en schitterend trouwalbum met meer foto’s, een groter formaat of leer als materiaal behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Laat mij tijdens onze kennismaking gesprek weten wat jullie wensen en ideeën zijn.


Zijn jullie er klaar voor?


Vaak gestelde vragen door de bruidsparen


Het is natuurlijk niet niks om jullie grote dag te gaan plannen en organiseren. Als het goed is begint de werk gelijk na de verloving wat vaak 1 jaar en soms zelfs 2 jaar voor de geplande datum is. Er is zo veel om rekening mee te houden en daarom heb ik wat vragen die vaak gesteld worden door de bruidsparen verzameld en beantwoord. Hopelijk kan ik zo een beetje de keuze stress bij jullie wegnemen.

FAQ

Waar moeten wij opletten bij het kiezen van de bruidsfotograaf?

A.Er zijn zeker wat punten wat het uitkiezen van een fotograaf betreft. Één van de belangrijkste is de stijl. Dat is de manier van het fotograferen en de nabewerking van jullie beelden. Wat past het meest bij jullie?

Reportage stijl?

Fine art stijl?

Of is het High fashion glamour?

Nabewerking van de foto's kan in natuurlijke kleuren, zwart/wit, heel licht en dromerig of juist dark en moody.Dit kunnen jullie allemaal zien in de portfolio van een fotograaf. Kijk naar de gemaakte reportages. Vinden jullie je terug in deze stijl? Gaat jullie hart sneller kloppen bij het zien van de beelden en worden jullie helemaal enthousiast? Dan is dit wat jullie zoeken.Andere punt die ik zelf ook heel belangrijk vind is de klik met de fotograaf. Ik maak mensen blij met wat ik graag doe en wat ik goed kan. Maar je moet wel op een zelfde lijn zitten met elkaar. Daarom zijn er vrijblijvende kennismakingsgesprekken, waar zowel de bruidspaar, maar ook de fotograaf kan merken of het een goede match is

Wat is jouw stijl?

A.Zoals jullie al misschien hebben gelezen hanteer ik een reportage stijl. Dit kan ook documentaire of journalistieke stijl genoemd worden. Maar wat is dat precies?

De naam zegt het al: met deze reportage-achtige stijl vertel ik het verhaal van jullie dag, de liefde en jullie bruiloft. Vergeet de poses en vaste momenten, hallo reportage en storytelling! Perfect voor degenen die een natuurlijke sessie willen zonder te veel te poseren. Vertel jullie verhaal door middel van foto’s, en lees het jaren later terug als je lievelingsboek dat nooit verveelt. Net als in de journalistieke fotografie probeer ik de momenten van de bruiloft vast te leggen zoals ze gebeuren.

Deze huwelijksfotografie is een manier om jullie bruiloft te fotograferen als een real time evenement. Een moment-tot-moment-verhaal op een openhartige en observerende manier. Mijn taak is hier om een verhaal te vertellen zonder de momenten te veranderen of te beïnvloeden. Het laat een realistische kant van jullie dag zien. De foto’s zijn niet geposeerd en er is aandacht voor kleine momenten die een totaaloverzicht van jullie grote dag laat zien. Bij de reportagefotografie is veel tijd voor foto’s achter de schermen en creativiteit.

Maar worden er dan geen "mooie" foto's van ons gemaakt?

A.Natuurlijk wel. Ik ga heel graag met jullie een stukje wandelen. Misschien hebben jullie samen een lievelingsplekje in de buurt waar jullie herinneringen liggen. Ik zoek samen met jullie naar de perfecte plekje en vaak ontstaan onderweg juist die leuke en spontane beelden. 

Een mooi lichtinval tussen de bomen, lekker briesje op het strand. Als je met de love of your life bent gaat alles een beetje vanzelf en ongedwongen. Als jullie het toch moeilijk vinden om te gaan "poseren" help ik jullie daarbij natuurlijk ook. 

We willen je boeken, hoe gaat dat in z'n werk?

A.Tof! Jullie kunnen contact met me opnemen via mijn contactpagina, of door me te mailen of te bellen. Als het dan kan kom ik het liefst even langs bij jullie. Dan kan ik ook gelijk wat albums en samples meenemen om deze te laten zien aan jullie. Als de afstand te groot is doen we de kennismaking gewoon via Skype, Zoom of Facetime. 

Als we elkaar gesproken hebben, maak ik een voorstel, bij jullie akkoord krijgen jullie van mij een verzoek om de reserveringsbetaling te voldoen. Na dat die betaling is gedaan staat jullie datum definitief vast!

Wat als je ziek wordt?

A.Dat is gelukkig nog nooit voorgekomen op een trouwdag! Maar ook ik ben maar een mens, dus mocht het bij pech voorkomen heb ik een fijn netwerk trouwfotografen, die elkaar in een nood graag helpen. 

Wat gebeurd als je thuis komt van ons bruiloft en hoelang duurt het voordat wij onze foto's krijgen?

A.Nadat ik thuis kom van jullie prachtige bruiloft met volle SD kaartjes, zet ik ze gelijk veilig op mijn computer en maak ik daar ook gelijk kopieën van op mijn harde schijf. Daarna begint het selecteren en bewerken van alle geselecteerde foto's. Meestal duur dit tussen de 3-7 weken afhankelijk hoelang ik aan het fotograferen ben geweest. Ik streef er naar om binnen 3 dagen na jullie bruiloft een Sneak Preview te maken van ongeveer 20 foto's. Deze zet ik in jullie online galerij. De link krijgen jullie via e-mail en kunnen jullie ook familie en vrienden uitnodigen om mee te kijken. 

Nadat alle foto's klaar zijn voeg ik ze bij in jullie galerij en laat ik het jullie uiteraard weten :)

Hoeveel foto's krijgen we?

A.Dat is afhankelijk van hoeveel uur jullie mij hebben geboekt. Het pakket met 4-5 uur levert minimaal 180 foto's (geselecteerd en nabewerkt). Elk extra uur aanwezigheid levert gemiddeld zo’n 25-40 extra foto’s op. 

Lever je ook de RAW bestanden af?

A.Dat doe ik niet. De RAW bestanden zijn onbewerkte beelden die je niet zomaar kan gebruiken. Mijn werk is dan ook de foto's te selecteren en in mijn stijl bewerken. Zo sta ik ook volledig achter mijn eindproduct.

Hoe doe je dat met eten tijdens ons bruiloft?

A.Fijn dat je dat vraagt! Ik kan namelijk beter functioneren met wat voedsel in mijn maag. Het zal fijn zijn als ik tijdens de lunch of diner ook een klein bordje eten krijg. Dit hoeft uiteraard geen super de luxe maaltijd te zijn aan jullie tafel. Omdat ik tijdens de lunch of diner misschien ook foto's ga maken is het handig als ik ergens in een hoekje kan zitten, waardoor ik andere gasten niet stoor als ik elke keer moet opstaan.

Wat is je werkgebied?

A.Ik fotografeer door heel Nederland. Destination Wedding heb ik nog niet gefotografeerd, maar mocht het jullie geval zijn, dan ben ik alvast heel enthousiast over!