Tijdens het uitzoeken van een trouwfotograaf zijn verloofde stellen meestal overdonderd door het grote aanbod geweldige fotografen en hun portfolio’s. Hoe kies je dan een fotograaf? Denk terug aan wat jullie willen. Welke foto's spreken jullie het meest aan? Ik vertel jullie verhaal in een fotojournalistieke stijl. Als jullie later de foto’s terugkijken zijn het de herinneringen en de gevoelens aan de dag zelf waar je het liefst aan denkt, niet de instructies van een fotograaf. Foto’s van de kleine details en momenten brengen jullie terug naar de dag waarop ze zijn ontstaan. De gevoelens en gesproken woorden komen naar voren - niet die van een fotograaf. Door juist niets te regisseren ontstaat er ruimte voor de echtheid en de schoonheid. Ik laat jullie genieten van elkaar, van de familie en vrienden en maak er een prachtig verhaal van. 


WAT IS MIJN DOEL.

Mijn doel is om het verhaal van jullie trouwdag te vertellen door middel van mijn foto’s. Op jullie trouwdag beweeg ik me tussen de mensen als een van de gasten. Ik maak een praatje met iedereen en zorg ervoor dat ze zich op hun gemak voelen in de buurt van de camera. Niemand hoeft te poseren. Ik geloof juist in spontaniteit, wanneer mensen zich zelf zijn. Dat zijn de mooiste en de puurste beelden.


Mijn aanpak

Is persoonlijk. Ik vind het belangrijk, dat we ons goed voelen en onze samenwerking goed verloopt. We hebben elkaar voor de bruiloft ook minimaal een keer in het echt ontmoet en hebben regelmatig contact via Whatsapp, e-mail of telefonisch. Jullie kunnen mij gewoon bereiken voor vragen of als er iets gewijzigd wordt in de planning.


Een paar weken voor de bruiloft plannen we nog een gesprek in om te kijken of alles nog klopt in jullie planning. Als jullie nog een draaiboek hebben ontvang ik deze ook graag. De voorbereiding is dan mijn huiswerk.


HOE ZIET JULLIE DAG ERUIT.

Om dit allemaal vlekkeloos te laten verlopen wil ik bijna alles over jullie speciale dag weten. Ik ben super benieuwd naar de dag vanaf het moment dat jullie wakker worden totdat de laatste gast naar huis gaat. Ik kan me ook heel goed voorstellen, dat je zo intieme dag niet met zomaar iedereen wil delen. Voor mij is het ook zeer belangrijk, dat wij een klik hebben. Ik ben een van de professionals op jullie bruiloft, maar ik wil ook op zijn minst een kennis van jullie worden. Ik ben immers het grootste gedeelte van jullie bruiloft aanwezig en ik zal ook bij persoonlijke momenten aanwezig zijn.


Na de bruiloft

De dag is voorbij. Alle gasten zijn naar huis. Maar het onbeschrijfelijk gevoel van geluk en verbondenheid giert door het lijf. Misschien ligt er wel een heerlijk Frans ontbijt klaar met champagne en verse aardbeien.Ik zit in de tussentijd achter mijn computer zorgvuldig de foto's over te zetten, te selecteren en nabewerken. Het neemt veel tijd in beslag, maar ik maak binnen 48 uur een selectie van 5 foto's die de hele dag zullen presenteren.

In een periode van ongeveer 6-8 weken zal ik het volledige verhaal af hebben. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte van de vorderingen, omdat ik me kan voorstellen dat jullie nieuwsgierig naar de foto's.


Maar mijn werk is hiermee nog niet klaar en jullie staat ook een huiswerk te doen. Onder het genot van kopje koffie/thee en een lekker taartje, met zijn tweeën of met de hele familie zien jullie voor het eerst het volledige verhaal terug. Back in time, lachen, huilen, alle emoties die weer naar boven komen. Jullie gaan foto's uitzoeken voor een persoonlijk Trouwboek. In dit boek komt jullie verhaal te staan dus kies zorgvuldig en als het nodig is zal ik daar natuurlijk ook bij helpen.

Als alle foto's uitgekozen zijn ga ik het Trouwboek maken en bestellen. Na het bestellen duurt het ongeveer 5-6 weken voordat deze klaar en geleverd is.


Nu gaan jullie goed nagenieten van de liefde en de mooiste dag in het leven

Investering


Een trouwreportage is mogelijk al vanaf € 1590,-en is inclusief:


  • Kennismakingsgesprek op locatie of online
  • 6 uur aaneengesloten fotografie
  • Ongeveer 200 geselecteerde en nabewerkte digitale foto's in HR en zonder logo
  • Preview binnen 1 week. (mei-september kan dit 2 weken zijn)
  • Online galerij
  • Een 15x15cm verrassingsalbum, opgemaakt door mij
  • Reiskosten door NL


Een reportage is onder andere uit te breiden met:

  • Extra uren fotografie (per uur €200,-)
  • Een luxe 30x30cm trouwalbum met jullie eigen gekozen foto's (of je laat het liever helemaal aan mij over :))


Destination wedding


Trouwen jullie niet in Nederland? Gaaf!! Ik ga graag met jullie mee naar de trouwbestemming. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen we alles tot de puntjes bespreken en ik zal voor jullie een offerte op maat maken.

Trouw albums


Heb de mogelijkheid om terug te kijken op jullie prachtige dag! Wat is mooier dan samen op de bank ploffen en even de fysieke album in handen nemen? Straks misschien ook met de volgende generatie jullie dag opnieuw kunnen beleven. Ik help jullie graag met het uitzoeken van jullie perfecte album.

Bij ons kennismakingsgesprek neem ik mijn demo albums en de samples mee, zodat jullie ook kunnen voelen.

Kies je voor een trouwalbum, dan kies je voor een blijvende, tastbare herinnering aan jullie bruiloft. Jullie album wordt gevuld met de mooiste beelden en momenten van jullie grote dag.


Ik werk met een Nederlandse leverancier, waarbij ik weet dat deze kwalitatief werk aflevert. Albums zijn grote deels handgemaakt met het oog voor detail. Om deze album alleen al vasthouden is een feestje op zich.Zijn jullie er klaar voor?


Vaak gestelde vragen door de bruidsparen


Het is natuurlijk niet niks om jullie grote dag te gaan plannen en organiseren. Als het goed is begint de werk gelijk na de verloving wat vaak 1 jaar en soms zelfs 2 jaar voor de geplande datum is. Er is zo veel om rekening mee te houden en daarom heb ik wat vragen die vaak gesteld worden door de bruidsparen verzameld en beantwoord. Hopelijk kan ik zo een beetje de keuze stress bij jullie wegnemen.

FAQ

Waar moeten wij opletten bij het kiezen van de bruidsfotograaf?

A.Er zijn zeker wat punten wat het uitkiezen van een fotograaf betreft. Één van de belangrijkste is de stijl. Dat is de manier van het fotograferen en de nabewerking van jullie beelden. Wat past het meest bij jullie?

Reportage stijl?

Fine art stijl?

Of is het High fashion glamour?

Nabewerking van de foto's kan in natuurlijke kleuren, zwart/wit, heel licht en dromerig of juist dark en moody.Dit kunnen jullie allemaal zien in de portfolio van een fotograaf. Kijk naar de gemaakte reportages. Vinden jullie je terug in deze stijl? Gaat jullie hart sneller kloppen bij het zien van de beelden en worden jullie helemaal enthousiast? Dan is dit wat jullie zoeken.Andere punt die ik zelf ook heel belangrijk vind is de klik met de fotograaf. Ik maak mensen blij met wat ik graag doe en wat ik goed kan. Maar je moet wel op een zelfde lijn zitten met elkaar. Daarom zijn er vrijblijvende kennismakingsgesprekken, waar zowel de bruidspaar, maar ook de fotograaf kan merken of het een goede match is

Wat is jouw stijl?

A.Zoals jullie al misschien hebben gelezen hanteer ik een reportage stijl. Dit kan ook documentaire of journalistieke stijl genoemd worden. Maar wat is dat precies?

De naam zegt het al: met deze reportage-achtige stijl vertel ik het verhaal van jullie dag, de liefde en jullie bruiloft. Vergeet de poses en vaste momenten, hallo reportage en storytelling! Perfect voor degenen die een natuurlijke sessie willen zonder te veel te poseren. Vertel jullie verhaal door middel van foto’s, en lees het jaren later terug als je lievelingsboek dat nooit verveelt. Net als in de journalistieke fotografie probeer ik de momenten van de bruiloft vast te leggen zoals ze gebeuren.

Deze huwelijksfotografie is een manier om jullie bruiloft te fotograferen als een real time evenement. Een moment-tot-moment-verhaal op een openhartige en observerende manier. Mijn taak is hier om een verhaal te vertellen zonder de momenten te veranderen of te beïnvloeden. Het laat een realistische kant van jullie dag zien. De foto’s zijn niet geposeerd en er is aandacht voor kleine momenten die een totaaloverzicht van jullie grote dag laat zien. Bij de reportagefotografie is veel tijd voor foto’s achter de schermen en creativiteit.

Maar worden er dan geen "mooie" foto's van ons gemaakt?

A.Natuurlijk wel. Ik ga heel graag met jullie een stukje wandelen. Misschien hebben jullie samen een lievelingsplekje in de buurt waar jullie herinneringen liggen. Ik zoek samen met jullie naar de perfecte plekje en vaak ontstaan onderweg juist die leuke en spontane beelden. 

Een mooi lichtinval tussen de bomen, lekker briesje op het strand. Als je met de love of your life bent gaat alles een beetje vanzelf en ongedwongen. Als jullie het toch moeilijk vinden om te gaan "poseren" help ik jullie daarbij natuurlijk ook. 

We willen je boeken, hoe gaat dat in z'n werk?

A.Tof! Jullie kunnen contact met me opnemen via mijn contactpagina, of door me te mailen of te bellen. Als het dan kan kom ik het liefst even langs bij jullie voor een kennismakingsgesprek. Als de afstand te groot is doen we de kennismaking gewoon via Skype, Zoom of Facetime. 

Als we elkaar gesproken hebben, maak ik een voorstel, bij jullie akkoord krijgen jullie van mij een verzoek om de reserveringsbetaling te voldoen. Na dat die betaling is gedaan staat jullie datum definitief vast!

Wat als je ziek wordt?

A.Dat is gelukkig nog nooit voorgekomen op een trouwdag! Maar ook ik ben maar een mens, dus mocht het bij pech voorkomen heb ik een fijn netwerk trouwfotografen, die elkaar in een nood graag helpen. 

Wat gebeurd als je thuis komt van ons bruiloft en hoelang duurt het voordat wij onze foto's krijgen?

A.Nadat ik thuis kom van jullie prachtige bruiloft met volle SD kaartjes, zet ik ze gelijk veilig op mijn computer en maak ik daar ook gelijk kopieën van op mijn harde schijf. Daarna begint het selecteren en bewerken van alle geselecteerde foto's. Meestal duur dit 6-8 weken afhankelijk hoelang ik aan het fotograferen ben geweest.

Nadat alle foto's klaar zijn voeg ik ze bij in jullie galerij en laat ik het jullie uiteraard weten :)

Hoeveel foto's krijgen we?

A.De start pakket van 6 uur levert minimaal 200 foto's.

Lever je ook de RAW bestanden af?

A.Dat doe ik niet. De RAW bestanden zijn onbewerkte beelden die je niet zomaar kan gebruiken. Mijn werk is dan ook de foto's te selecteren en in mijn stijl bewerken. Zo sta ik ook volledig achter mijn eindproduct.

Hoe doe je dat met eten tijdens ons bruiloft?

A.Fijn dat je dat vraagt! Ik kan namelijk beter functioneren met wat voedsel in mijn maag. Het zal fijn zijn als ik tijdens de lunch of diner ook een klein bordje eten krijg. Dit hoeft uiteraard geen super de luxe maaltijd te zijn aan jullie tafel. Omdat ik tijdens de lunch of diner misschien ook foto's ga maken is het handig als ik ergens in een hoekje kan zitten, waardoor ik andere gasten niet stoor als ik elke keer moet opstaan.

Wat is je werkgebied?

A.Ik fotografeer door heel Nederland. Destination Wedding heb ik nog niet gefotografeerd, maar mocht het jullie geval zijn, dan ben ik alvast heel enthousiast over!